Piva Komunajzer

Josip, Broz, Tito in Jovanka so kvartet, ki ubrano predstavljajo štiri najbolj priljubljene in razširjene svetovne okuse piva: pale ale, IPA, lager in pšenično.

V vsakem od naštetih okusov se skriva unikatni pridih slovenske note.

Josip

India Pale Ale

Josip spada med t.i. IPA (India Pale Ale) piva, ki so bila prvotno varjena v Angliji. Nastala so tako, da so pivu dodajali več hmelja, da se med transportom do britanskih kolonij v Indiji ne bi pokvarilo. Zaradi hmeljnega dodatka je pivo močnejšega okusa in bolj grenko. Pivo ima po tradiciji poudarjeno grenkobo ter lepo zadiši po citrusih in bezgu. Osnova pivu je mešanica praženih sladov, ki ga dopolnjujejo štirje različni hmelji ameriškega porekla.

 

 

sestavine:

voda, ječmenov slad, hmelj, kvas

 

alkoholna stopnja:

6,0%

 

neto količina:

500ml


Broz

Lager

Broz Lager je tradicionalno lager ali ležak pivo, ki obuja tradicijo in kakovost v vsem zelo poznanem okusu. Beseda lager je nemškega izvora in je povezana z nastankom te zelo popularne vrste piva, ki doseže svoj končni okus z odležanjem v temnih in hladnih kleteh. Je zelo osvežujoče pivo, lahko pitno, prileže pa se v pravem vrčku vsak dan in ob vsaki priložnosti!

 

 

sestavine:

voda, ječmenov slad, hmelj, kvas

 

alkoholna stopnja:

4,5%

 

neto količina:

500ml

 


Tito

Pale Ale

Tito spada med t.i. Pale Ale piva, ki so najbolj priljubljena in hkrati najbolj razširjena piva po celem svetu. Je zelo pitno pivo, predvsem zaradi svoje enostavne sestave ter osvežilne note. Nežna grenčica daje pivu široko priljubljenost, okusa pa se preprosto ne naveličamo. Pivo je zvarjeno iz prvovrstnih hmeljev slovenskega porekla. Okus je zaokrožen s sladom Pale Ale, jantarno barvo pa mu daje pražen slad Crystal.

 

 

sestavine:

voda, ječmenov slad, hmelj, kvas

 

alkoholna stopnja:

4,6%

 

neto količina:

500ml

 


Jovanka

Pšenično

Jovanka je zelo preprosto in lahkotno pšenično pivo, v katerem se stapljajo arome tropskih sadežev in nežna sladkoba pšenice. S ščepcem hmelja smo zaokrožili okus in dodali prijetno grenkobo. Jovanka je slovensko pšenično pivo, ki se zgleduje po velikih klasičnih nemških vzornikih, vendar z dodano slovensko noto.

 

 

sestavine:

voda, ječmenov in pšenični slad, hmelj, kvas

 

alkoholna stopnja:

6%

 

neto količina:

500ml